Škola tenisa

TRENINZI ZA ODRASLE

Polaznicima škole tenisa prenosimo znanja i teniske vještine s kojima mogu dalje samostalno trenirati i napredovati u svojoj igri. Pravilno usvojena tehnička izvedba svih osnovnih udaraca, tehnika kretanja po terenu i osnovna kondicijska priprema igračima omogućuju potpuno uživanje u igranju tenisa. HTK „Veternica Zagreb“ na jednostavan i najbolji način uči polaznike osnovama teniske igre.

 

Očekivan ishod učenja polaznika škole tenisa u HTK „Veternica Zagreb“ stadij je igre u kojem igrači:

kontroliraju svoje udarce (preciznost, dubinu, spin, pripremu za sljedeći udarac), prepoznaju i ispravljaju eventualne greške na meču ili sparingu, nakon stanke ili neredovitog igranja brzo se vraćaju  „u udarac“, pravilno se kreću i znaju kako pokrivati teren.

 

 

TENIS ZA DJECU

HTK „Veternica Zagreb“ razvija programe tenisa za dvije dobne skupine i to Baby igraonicu za djecu od 4 do 6 godina i Školu tenisa za djecu i mlade od 7 do 18 godina.

 

BABY IGRAONICA

Cilj organiziranja Baby igraonice za najmlađe (4-6 g.) je prije svega višestrani razvoj različitih tjelesnih sposobnosti kroz igru i zabavu, a tek onda postepeno učenje igranja tenisa.

Treninzi se odvijaju dva puta tjedno u trajanju od 45 minuta, u grupama od 4 do 6 polaznika s jednim trenerom 8 puta mjesečno. Teniska igraonica za djecu  4-6 g. je učinkovit način upoznavanja polaznika sa tenisom kao sportom kroz zabavu i igru. Polaznici savladavaju prve korake teniske tehnike koristeći dodatnu opremu (male rekete, mekane i spužvaste loptice, niske mreže te ostala pomagala).

 

Tenis škola i takmičari

Podučava osnovama teniske igre djecu i mlade. Treninzi se odvijaju dva puta tjedno u trajanju od 60 minuta, u grupama od 4 polaznika s jednim trenerom 8 puta mjesečno. Iako je za ozbiljnije i profesionalno bavljenje tenisom važan rani početak, učenje teniske igre uvijek je pravodobno. HTK „Veternica Zagreb“ nastoji popularizirati tenis posebice kod djece i mladih. U današnjoj sjedilačkoj kulturi, okupiranošću djece i mladih računalnim igricama i gledanjem televizije, koji su nužno povezani s boravkom u zatvorenom prostoru, imperativ postaje poticanje na sport, kretanje i boravak u prirodi kao preduvjet za zdrav i uravnotežen rast i razvoj. Učenje igranja tenisa u HTK „Veternica Zagreb“ idealan je spoj bavljenja sportom i boravka u prirodi.

 

NAČIN TRENIRANJA

1.     Trening u grupi

2.     Individualni trening

 

Izbornik

Kontakt info

Hrvatski teniski klub "Veternica Zagreb"
Dubravica 102
10090 Zagreb

mob. 098 92 54 191
e-mail: 
tenis.veternica.zagreb@gmail.com
OIB: 22213829355
IBAN: HR4023600001102470222 Zagrebačka banka

ATP World Tour
Hrvatski teniski savez
Zagrebački teniski savez
australian open
Roland Gaross
Wimbeldon
US Open